In Gent werden gisteren de namen bekend gemaakt van de zeven laureaten van het 76e landjuweelfestival.

Elf toneelgezelschappen, waarvan vijf uit de Kempen, waren genomineerd voor deze prestigieuze prijs, die de beste amateurvoorstellingen van het afgelopen toneelseizoen bekroont.
 
Maar liefst drie Kempense gezelschappen konden hun nominatie verzilveren. Met drie laureaten op zeven scoort de Kempen dit jaar dus bijzonder goed op het Landjuweel. Herentals mag met Kreutzfeld Verein en Theaterspektakel zelfs twee gezelschappen afvaardigen op het festival.
 
Voor het nog redelijk jonge gezelschap Kreutzfeld Verein is het het tweede jaar op rij dat deze eer hen te beurt valt. Zij mogen naar Gent met “De verbouwing”, een afstudeervoorstelling van Michai Geyzen aan de Toneelacademie Maastricht. Theaterspektakel valt in de prijzen met “Witlox” in een regie van Tom Van der Velde.
 
De derde laureaat  uit de Kempen is Hofpoorttheater Elckerlijc uit Turnhout. Zij wisten met “Soep” in een regie van Bart Van Ghyseghem de jury te overtuigen en een plaats voor het festival in de wacht te slepen.
 
U kunt deze drie voorstelling opnieuw gaan bekijken van 31 oktober tot 4 november aanstaande tijdens het 76e landjuweelfestival in Gent. Voor meer informatie surf naar www.landjuweelfestival.be
 
www.kreutzfeldverein.be
www.theaterspektakel.be
www.elckerlijc.com